شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

دومین همایش تجلیل از علمای نمونه بلاد به منظور تجلیل از آیت‌الله سید محمد رضا طاهایی میبدی از علمای پیشکسوت استان گلستان، با حضور علما و روحانیون و جمعی از مردم و مسئولین این استان، در قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، در این همایش که شامگاه روز گذشته در مرکز همایش های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، پس از تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید و پخش سرود مقدس جمهوری اسلامی، پیام تصویری حضرت آیت‌الله علوی‌گرگانی پخش و پس از آن پیام آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزه های علمیه کشور قرائت شد.

حضرت آیت‌الله علوی‌گرگانی در پیام تصویری خود به این همایش با اشاره به ضرورت تقویت حضور علما در بلاد، گفتند: دشمن می‌خواهد پایگاه‌ها در شهرستان‌ها خالی شود و مردم را از روحانیت جدا کند.

ایشان تصریح کردند: دشمنان از خلاء حضور روحانیت استفاده می‌کنند تا انحراف فکری را میان مردم و جوانان ترویج دهند.

معظم له با اشاره به این که شاهد کم شدن عالم و مجتهد در شهرستان‌ها هستیم، اضافه کردند: باید به فکر آینده بود و به تبلیغ دین در شهرستان‌ها توجه ویژه شود.

حضرت آیت الله علوی گرگانی افزودند: پس از انقلاب فاصله علما از شهرستان‌ها زیاد شده و شخصیت‌های علمی در مرکز حوزه‌ها تمرکز پیدا کرده‌اند.

معظم له با بیان اینکه باید مراقب باشیم که پایگاه‌ها از روحانیت خالی نشوند، گفتند: باید امام جمعه و علما در هر شهر مشکلات را در میان بگذارند تا با همفکری دسته جمعی بتوانند شهر را اداره کنند.

ایشان پیرامون همایش تجلیل از آیت‌الله طاهایی میبدی نیز بیان کردند: این عالم وارسته سال‌ها عمر گرانقدر خود را به خدمت به اسلام و مسلمانان اختصاص دادند  و از علمای موثر در استان گلستان به شمار می‌روند و احترام و مقام خاصی در میان مردم و علما دارند.

معظم له خاطرنشان کردند: مردم باید با زندگی و تلاش‌های علمای بزرگ آشنا شوند و با ارتباط با آثار و رهنمون‌های ایشان راه درست زندگی را دریابند.

 

* آثار علمی آیت الله میبدی ذخیره ای متقن برای حوزه است

در ادامه این همایش، پیام آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور قرائت شد.

عضو خبرگان رهبری در این پیام با اشاره به این که آثار فاخر قلمی علمی و فرهنگی آیت الله میبدی بی شک ذخیره ای مطمئن و متقن برای حوزه های علمیه و جویندگان علم و فرهنگ است، تاکید کرد:

بزرگداشت علما، برجستگان عرصه علم، فقه و فرهنگ به ویژه فرزانگان معاصر سنت حسنه ای است که خداوند علیم آن را بنیان نهاده و اهل بیت(ع) آن را نهادینه ساخته اند.

وی تصریح کرد: اینک که در عصر توسعه و تکثیر دانش هستیم، نسل جدید و جوان حوزه های علمیه نیاز مبرم به معرفی الگوهای موفق، مهذب و فرزانه ای دارند که در مسیر خطیر طلبگی با تاسی از آنان به سر منزل مقصود نائل گردند.

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به این که استان گلستان دارای مردمی مومن، متدین و عالم پرور است واجد جایگاه شایسته ای در عرصه فقه و فقاهت است، ابراز داشت: امروزه نیز به حمدالله این منطقه منور به نور دانش اندیشمندانی متفکر، بصیر و انقلابی است و این همایش مبارک شاهد زنده و ارزنده ای است در تداوم این توفیق که برای تقدیر و تشکر از عالمی از علما این استان کهن علمی برگزار می شود.

مدیر حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: حضرت آیت الله میبدی از جمله عالمان برجسته و از شخصیت های شاخص دانش و فرهنگ استان و کشور به شمار می آیند و آثار فاخر قلمی علمی و فرهنگیشان بی شک ذخیره ای مطمئن و متقن برای حوزه های علمیه و جویندگان علم و فرهنگ است.

امام جمعه قم با تاکید بر این که هجرت بزرگان علم و تقوا به شهرها و سایر بلاد مورد تاکید مراجع عظام تقلید بوده و هست، یادآور شد: آیت الله میبدی اسوه ارزشمندی در این بخش هستند که بیش از نیم قرن حضور در عرضه کار علمی و فرهنگی در گرگان زینت بخش کارنامه درخشان ایشان است و یقینا فضلای عزیز و بزرگوار از این سیره حسنه پیروی می کنند و برای تقویت بنیه ایمان و تحقق علمی تقوا در جامعه این اسوه حسنه را سرلوحه برنامه زندگی فرهنگی خود قرار می دهند.

مدیر حوزه های علمیه همچنین تصریح کرد: برگزاری این گونه جلسات که در راستای تقدیر و تکریم اعلام صاحب اندیشه و فعالین فرهنگی تبلیغی برگزار می شود خدمتی شایان به عرصه علم و فرهنگ و حوزه های علمیه است و انشاءالله مورد توجه حضرت ولی عصر(عج) خواهد بود.

 

* آیت‌الله میبدی؛ الگوی طلاب و روحانیون

حجت‌الاسلام روح‌الله رهبری، مدیر گروه فرهنگی تبلیغی بعثت یکی از سخنرانان این همایش بود که با تبیین شاخصهای انتخاب علمای نمونه بلاد پرداخت.

وی با اشاره به این که مقبولیت در میان مردم یکی از ویژگی‌های انتخاب علمای نمونه بلاد است، اضافه کرد: در نخستین همایش انتخاب علمای نمونه بلاد شخصیت حضرت آیت‌الله بنابی معرفی شد که بیش از پنج دهه از عمر خود را مشغول به فعالیت در مساجد بودند.

حجت‌الاسلام  رهبری در خصوص شخصیت آیت‌الله میبدی به عنوان الگوی نمونه برای روحانیون در دومین همایش تجلیل از علمای نمونه بلاد، ابراز داشت: این عالم بزرگوار فرهیخته و مخلص هستند و بیش از شش دهه است در گرگان زندگی می‌کنند.

مدیر گروه فرهنگی تبلیغی بعثت با تاکید بر این که آیت‌الله میبدی درد تبلیغ دین را دارند، اضافه کرد: مهم‌‌ترین ویژگی این عالم گرامی پیروی و تبلیغ از کلمه اسلام است.

وی ادامه داد: آیت‌الله سیدمحمدرضا طاهایی یک انسان نمونه و فرهیخته است و نزدیک به شصت سال در شهر گرگان حضور مؤثر داشته است.

حجت‌الاسلام ه رهبری با بیان این ‌که آیت‌الله میبدی درد دین دارد، خاطرنشان کرد: بررسی ابعاد شخصیتی ایشان کاری بزرگ است و دوستان ما در گروه فرهنگی تبلیغی بعثت سعی در ساخت مستندی از زندگی این عالم فرزانه داشتند لکن آیت‌الله میبدی علاقه‌ای به مطرح شدن نداشت و از این جهت انسانی نفوذناپذیر هستند و گروه مستندساز ما با تلاش‌های فراوان تنها توانست بخش‌های کوچکی از زندگی آیت‌الله میبدی را به نمایش بگذارند.

وی افزود: گروه فرهنگی تبلیغی بعثت نزدیک به سه سال است که برنامه خود را آغاز کرده است و در سرلوحه برنامه‌های خود تقویت مساجد را به عنوان پایگاه‌های عظیم عبادی و سیاسی دین اسلام قرار داده است.

مدیر گروه فرهنگی تبلیغی بعثت با اشاره به این‌که حضور روحانی نقش تأثیرگذاری در مسجد دارد، ابراز کرد: بعد از جلسات متعدد و استفاده از محضر مراجع و بزرگان برنامه‌ای برای مساجد نوشته شد.

وی بیان کرد: احساس کردیم که فاصله‌ای میان روحانیان در مساجد ایجاد شده است و به همین دلیل برنامه‌ای طراحی شد تا این فاصله کم شد، به همین دلیل سعی کردیم در این برنامه مسجدداری و امامت مساجد یکی از مشاغل روحانیان در نظر گرفته شود.

حجت‌الاسلام رهبری طرح‌های تبلیغی مانند طرح هجرت را ناظر به روستاها دانست و ابراز کرد: این حضور در روستاها به این کیفیت نباید سبب شود که توجه به شهرهای بزرگ و مساجد آن کمتر شود.

وی با اشاره به ضرورت الگوگیری برای روحانیان تبلیغی از علمای الگوی بلاد ابراز کرد: ما نیاز به الگو داشتیم و سعی بر این بود که افرادی به عنوان الگو انتخاب شوند که اخلاص و علمیت ویژه‌ای داشته باشند و همچنین چندین دهه در مساجد حضور یافته باشند تا مقبولیت لازم را در میان مردم کسب کرده باشند.

 

* توصیه های آیت الله میبدی به مبلغان جوان

در ادامه این همایش، با توجه به این که آیت‌الله سیدمحمدرضا طاهایی میبدی با بیش از 93 سال به خاطر کهولت سن نتوانسته بود در همایش شرکت داشته باشد، سخنرانی تصویری اختصاصی ایشان، برای حاضرین پخش شد.

آیت الله میبدی، با تاکید بر این که پیامبران در تبلیغ تقیه نمی‌کنند، اضافه کرد: انبیا از غیر خدا نمی‌ترسند و آنچه وظیفه دارند را اجابت می‌کنند.

ایشان با اشاره به اینکه پیامبران جایگاه والایی داشته‌اند که به امر تبلیغ و ولایت می‌پرداختند، خاطرنشان کرد: مبلغین باید جایگاه خود را بدانند و شریعت را به مردم ابلاغ کنند.

رییس حوزه علمیه رضویه گرگان با تاکید بر این که اگر مبلغین نباشند، دین نمی‌تواند انتشار پیدا کند و فراگیر شود، اضافه کرد: مبلغ باید شایستگی داشته باشد تا دین خدا را ترویج کند.

آیت‌الله میبدی ادامه داد: تبلیغ مسأله بزرگی است که از سنت انبیاء و مرسلین است؛ خدای متعال در قرآن می‌فرماید مبلغان کسانی هستند که رسالات پروردگارشان را به مردم ابلاغ می‌کنند و به غیر از خدای متعال از هیچ کس نمی‌ترسند.

ایشان افزود: پیامبران سمت‌های بالایی داشتند که تبلیغ و ولایت از شؤون آن بزرگواران است و این سمت‌ها را روحانیانی که شایستگی داشته باشند می‌توانند کسب کنند.

آیت‌الله میبدی با اشاره به این‌که مبلغان قدر جایگاه و شأن و منزلت خود را بدانند، اظهار کرد: مبلغان باید پیام‌های پیامبران را به مردم برسانند و اگر مبلغان نباشند، دین اسلام انتشار نمی‌یابد و فراگیر نمی‌شود.

استاد اخلاق حوزه علمیه گرگان با اشاره به این‌که منبر جایگاه بسیار رفیعی دارد و فرد مبلغ باید آداب آن را رعایت کند، تاکید کرد: مطالبی که باید درباره دین گفته می‌شود باید مسائل اساسی باشد، نباید در منبر به بیان قصه و افسانه پرداخت تا مردم بخندند بلکه باید مطالب مفید را برای مردم بیان کرد.

ایشان ادامه داد: همچنین باید توجه داشت که قصد انسان در تبلیغ باید خدای متعال باشد، این به آن معنا نیست که پولی دریافت نکنیم بلکه به آن معنا است که برای پول کار نکنیم و خالص باشیم.

رییس حوزه علمیه رضویه گرگان با تأکید بر این‌که باید مبلغان زمان خود را بشناسند، اظهار کرد: باید آن‌چه را که مردم نیاز دارند به آنان برسانیم، در حدیث عاقل را کسی خوانده‌اند که زمان خود را بشناسد و باید مبلغان از گفتن قصه، داستان و افسانه پرهیز کنند و امام علی(ع) قصاصیین را از مسجد بیرون کرد.

ایشان همچنین با توصیه به اهتمام به نماز اول وقت، خاطرنشان کرد: مبلغان باید زمان سخنرانی‌های خود را به گونه‌ای تنظیم کنند که مغایر با نماز اول وقت نباشد؛ زیرا نباید به گونه‌ای باشد که ما خود تبلیغ نماز کنیم و از آن دوری کنیم.

آیت‌الله میبدی با تأکید بر اخلاق‌محوری در تبلیغ، خاطرنشان کرد: جوانان تشنه معنویت هستند و نباید آنان را از خود برانیم.

رییس حوزه علمیه رضویه گرگان تأکید کرد: اگر خود عامل به مسائل اخلاقی باشیم، به طور قطع جوانان جذب می‌شوند.

ایشان با اشاره به این‌که باید به آن‌چه که برای انسان مؤثر است فهم و اراده است، اظهار کرد: سعی کنیم به دیگران بد نگوییم بلکه خود مسائل و موضوعات اسلام را رعایت کنیم، نباید مقدسات هیچ مذهبی را بد بگوییم، نباید شخصیت‌های مورد علاقه دیگران را بد بگوییم بلکه مبلغ باید فضائل خود اسلام را بیان کند.

آیت‌الله میبدی با تاکید بر این که در تبلیغ باید ویژگی های ائمه(ع) و شخصیت‌های بزرگ را بیان کنیم، یادآور شد: مبلغان باید مراقب رفتار و گفتار خود باشند تا بتوانند در تبلیغ دین موفق عمل نمایند.

 

* مردم گلستان به آیت‌الله میبدی ارادت قلبی دارند

حجت‌الاسلام سید علی طاهری، نماینده مردم گرگان و سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس به عنوان یکی دیگر از سخنرانان این همایش، ضمن عرض تبریک به مناسبت اعیاد شعبانیه و ولادت منجی عالم بشریت حضرت مهدی (عج) اظهار داشت: این حق مردم است که نسبت به شخصیت علما اطلاعات ویژه‌ای داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه آیت‌الله میبدی از افتخارات حوزه علمیه است، تصریح کرد: علما به دلیل فروتنی تمایلی برای مطرح شدن ندارند، اما طلاب باید با الگوهای دینی، علمی و اخلاقی حوزه آشنا شوند. 

نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی خداترسی را از مهم‌ترین ویژگی اولیای خدا دانست و اضافه کرد: اعتبار علما نزد مردم به دلیل خداترسی آن‌ها است.

حجت‌الاسلام طاهری ادامه داد: باید قدر عالمان ربانی و با تقوایی که امروز در عصر غیبت به برکت زحمت‌های آنان فضای کشور معنوی است دانسته شود؛ در اثر همین فضای معنوی است که در ایام ماه رمضان و اعتکاف انسان به جوانان غبطه می‌خورد.

وی با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم افزود: لفظ تبلیغ در قرآن تنها برای انبیا به کار رفته است و تبلیغ یکی از مهم‌ترین وظایف انبیا است، در سوره احزاب تبلیغ با ویژگی خشیت نداشتن از غیر خدا و خشیت از خدا همراه شده است.

نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: یکی از دلایل اصلی اثرگذاری علمای ربانی در میان مردم، هم قول و هم فعلشان همین خشیت الهی است و اگر بخواهیم راه علما را ادامه دهیم باید خشیت الهی را در خود به وجود بیاوریم.

حجت‌الاسلام طاهری با بیان این‌که مردم استان گلستان ارادت قلبی به آیت‌الله میبدی دارند، گفت: مردم هیچگاه خدمات این عالم وارسته را فراموش نخواهند کرد.

 

* شهرت گریزی آیت الله میبدی

معاون مرکز امور روحانیت نهاد ریاست جمهوری که سخنران پایانی دومین همایش تجلیل از علمای نمونه بلاد بود با اشاره به شهرت گریزی آیت الله میبدی اظهار داشت: این گونه شخصیت ها علیرغم غنای علمی و اخلاقی به خاطر شهرت گریزی حاضر نیستند خود را مطرح کنند ولی وظیفه رسانه هاست که اینها را شناسایی کردند و از کنجینه های علمی و اخلاقی اینها بهره ببرند و مردم را مستفیض کنند.

حجت‌الاسلام سعید طالبی‌نیا، با بیان این‌که کارهای تبلیغی و فرهنگی عرصه‌ای است که انسان باید ابتدا در عمل خود را نشان دهد، افزود: طلاب و مردم باید با شخصیت‌هایی همچون آیت‌الله میبدی آشنا شوند.

وی به وظایف دولت در عرصه تبلیغ پرداخت و ادامه داد: از دولت آینده انتظار بیشتری در عرصه تبلیغ می‌رود؛ زیرا رییس‌جمهور آینده ملبس به لباس مقدس روحانیت است.

حجت‌الاسلام طالبی‌نیا با بیان این‌که دولت باید به طور مستقیم با روحانیان ارتباط داشته باشد و افرادی که در عرصه تبلیغ موفق هستند را حمایت کند، ابراز داشت: ما از طریق مشاوران روحانیت استانداری‌ها بیش از پیش مسأله تبلیغ را پیگیری خواهیم کرد و دولت این موضوع را وظیفه خود می‌داند.

معاون مرکز امور روحانیت نهاد ریاست جمهوری با بیان این‌که مردم در قبال مبلغان وظیفه دارند، ابراز داشت: همان طور که برای شیمی و فیزیک فرزندان خود هزینه می‌کنیم، باید برای دین آنان نیز هزینه کرد.

بر پایه این گزارش، در پایان این همایش نیز مستندی از زندگی آیت‌الله میبدی به نمایش درآمد و تندیسی از سوی موسسه فرهنگی و تبلیغی بعثت به فرزند آیت الله میبدی به نمایندگی از ایشان اهداء شد.

انتهای پیام

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha